Call of Duty oli jo valtava. Mobiilipelinsä ansiosta se on nyt kaikkialla. (2023)

Kommentti

LahjaArtikla

Kuinka lisäät tietoisuutta yhdestä maailman suosituimmista videopelisarjoista? Laita se älypuhelimeen.

Molemmista Activisionin vuotuisista Call of Duty -franchising-merkinnöistä - "Call of Duty: Modern Warfare" vuonna 2019 ja "Call of Duty: Black Ops Cold War" vuonna 2020 - tuli kahden vuoden peräkkäin myydyin videopeli julkaisuvuonna. Julkaisija lisäsi pelisarjaa entisestään julkaisemalla vuonna 2020 ilmaiseksi pelattavan Battle Royale -pelin Call of Duty: Warzone, joka keräsi nopeasti yli 100 miljoonaa pelaajaa. Ja kuitenkin jollain tapaa nämä menestykset haalistuvat pienimmille näytöille suunniteltuun franchising-merkintään: Call of Duty: Mobile. Tämä iOS- ja Android-mobiiliversio on laajentanut franchising-sarjan maailmanlaajuista jalanjälkeä tavalla, jota jo ennestään massiivisesti menestynyt sarja ei ole koskaan nähnyt.

Tekniikka ei ole ystäväsi. Me olemme. Tilaa The Tech Friend -uutiskirje.ArrowRight

"Call of Duty: Mobile" debytoi 1. lokakuuta 2019 ilmaiseksi pelattavana pelinä. Samana päivänä se saavutti miljoona latausta. Yhdeksäntoista päivää myöhemmin se oli ylittänyt 100 miljoonaa. Tämä määrä paisui 500 miljoonaan toukokuussa 2021, Activision ilmoitti. Vertailun vuoksi, franchising-sarjan tärkeimmät julkaisut, joita on julkaistu tasaisesti vuodesta 2003 lähtien, on myyty tähän mennessä yli 400 miljoonaa yhdistettyä kopiota. Vaikka tämä on huikea summa konsolien ja PC-tietokoneiden premium-versioille – jotka tuottivat miljardeja dollareita tuloja vuosien varrella – Activisionin suhteellisen syntymässä oleva mobiilipeli on tuottanut jo yli miljardin dollarin tuloja ennen toisen markkinoille tulonsa päättymistä.

(Video) Puutarhanäkymät BOOMER oppii slangia (tekstitykset)

Sen menestystä ruokkii yhdistelmä tekijöitä, joihin kuuluvat pelin strateginen kaupallistamismalli, franchising-sarjan olemassa oleva suosio ja kehittäjän kyky tarjota vertailukelpoinen pelikokemus laajalti saatavilla olevalla alustalla, jonka omistavat miljardit kuluttajat maailmanlaajuisesti.

Työ Call of Dutyn tuomiseksi matkaviestinmarkkinoille aloitettiin yli neljä vuotta sitten, sanoi Chris Plummer, Activisionin mobiililiiketoiminnan varatoimitusjohtaja. Tuolloin samankaltaisia ​​ampuja-tyylisiä pelejä, kuten “PlayerUnknown’s Battlegrounds” ja “Fortnite”, ei ollut vielä julkaistu mobiililaitteille, joten jäi avoimeksi kysymys siitä, miltä onnistuneen ampujapelin pitäisi näyttää alustalla. Kehittäjät harrastivat useita mahdollisia ideoita ja malleja peliin, kunnes muut pelit ja tekniset parannukset osoittivat, että mobiilialusta voisi tukea heidän mielessään olevaa kunnianhimoista visiota.

Lopputuloksena on versio pelistä, joka lähentelee Call of Duty -kokemusta konsolilla ja PC:llä käyttämällä kosketusnäytön ohjaimia pelaajan hahmon liikuttamiseen ja aseiden kohdistamiseen. Ohjaimet ovat jonkin verran yksinkertaistettuja, ja pelaajat voivat ampua automaattisesti vihollisia asettamalla heidät hiusristikkoihinsa, mutta ydinkokemus toimii hyvin samalla tavalla kuin tavalliset Call of Duty -pelit.

Mainos

Massiivisista, elokuvallisista toimintajaksoistaan ​​ja kilpailukykyisestä nopeasta aseistaan ​​tunnetun Call of Duty -pelin pakkaaminen mobiililaitteeseen tehtiin osittain älypuhelintekniikan ja prosessointitehon nopean kiihtymisen ansiosta. Plummer totesi myös, että pelaajien tyytyväisyyteen syventävien, ammuntatyylisten pelien parissa mobiilialustalla saivat kehittäjät uskomaan, että he voisivat saavuttaa visionsa. Nykyään "Call of Duty: Mobile" tarjoaa useita samoja kokemuksia kuin konsoli- ja PC-pelit: moninpelit reaaliajassa; versio franchising-sarjan suositusta zombietilasta, joka kohtaa pelaajat epäkuolleiden aaltoja vastaan; ja viimeisen pelaajan Battle Royale, joka pidetään rönsyilevällä kartalla.

"Muokkaamme pelin suoraan sanottuna olemaan paljon enemmän brändiä ja paljon enemmän todellista Call of Dutyn mukaansatempaavana kokemuksena, joka asettaa sinut sen etulinjaan", Plummer sanoi. "Ja mitä lähemmäs Call of Dutyn ydintä, sitä enemmän se alkoi todella heräämään eloon tämän päivän pelinä."

Yksi tärkeimmistä päätöksistä, jotka ruokkivat pelin menestystä, oli tehdä siitä ilmainen lataaminen ja pelaaminen. Taktiikka, jota useat muut mobiilipelit, mukaan lukien Fortnite, käyttävät, poistaa mahdollisen esteen käyttäjille, jotka eivät ole varmoja haluavansa käyttää rahaa peliin, josta he eivät ehkä pidä. Jotkut mobiilipelit ovat kehittäneet maineen, että ne ovat ilmaisia ​​pelata, mutta myös "maksaa voittaakseen", mikä vaatii pelaajia käyttämään rahaa, jos he haluavat voittaa kilpaillessaan pelin tekoälyä tai muita live-pelaajia vastaan. "Call of Duty: Mobile" antaa pelaajille mahdollisuuden avata uusia aseita ja parantaa kykyjään yksinkertaisesti pelaamalla peliä, vaikka oikean rahan maksaminen voi auttaa nostamaan hahmojaan nopeammin.

Unohda seuraavan sukupolven konsolit. Suurin pelialusta on jo taskussasi.

"Se on viime kädessä free-to-play-peli ja reilu peli, mikä tarkoittaa, että emme pakota ketään käyttämään rahaa", Plummer sanoi. "Meidän on ansaittava se. Ja ansaitsemme sen vain tarjoamalla loistavan pelin sellaisen sisällön kanssa, jota he todella haluavat, mutta se on heidän valintansa. Voit pelata Call of Dutya kuluttamatta senttiäkään. Ja tiedämme, että jos pärjäämme hyvin tuon pelaajan kanssa ja jatkamme heidän viihdyttämistä, niin lopulta he haluavat ostaa jotain. Ja se on hienoa meille kaikille."

Kuten pelin puoli miljardia latausta todistaa, ilmaispelisuunnitelma onnistui tuomaan nopeasti uusia pelaajia Call of Duty: Mobileen.

"Call of Duty: Mobilen avulla peli pystyi tavoittamaan yleisöt maailmanlaajuisesti nopeammin kuin konsoli- ja PC-kollegansa", sanoi Lexi Sydow, mobiilidatan ja analytiikan tarjoajan App Annie -sovelluksen markkinointipäällikkö. Sydow selitti nopean käyttäjähankinnan osittain älypuhelimien suhteellisen kohtuuhintaisuuden ja saavutettavuuden vuoksi kaikkialla maailmassa verrattuna pelikonsoleihin ja korkean suorituskyvyn henkilökohtaisiin tietokoneisiin.

Mainos

Wedbush Securitiesin videopeliteollisuuteen erikoistunut tutkimusanalyytikko Michael Pachter arvioi Call of Dutyn konsoli- ja PC-pelien markkinoiden olevan noin 650 miljoonaa potentiaalista käyttäjää maailmanlaajuisesti. Murtautumalla matkapuhelinmarkkinoille Pachter uskoo, että Call of Dutyn potentiaalinen käyttäjäkanta hyppää noin 2,5 miljardiin käyttäjään älypuhelinpelaajien mukaan.

Nämä uudet pelaajat ovat jo maksaneet osinkoja ja voisivat hyötyä Activisionista jopa pelinsisäisten kulujen lisäksi, mikä Activision Blizzardin toisen vuosineljänneksen tulosraportin mukaan on menossa yli miljardiin dollariin vuonna 2021. Sovelluksen julkaisusta lähtien se on ollut tuottoisin sovellus kummassakin sovelluskaupassa (Apple tai Google) vähintään yhden päivän ajan 95 maassa App Annie -sivuston tietojen mukaan. Call of Dutyn äskettäin esiteltyjen pelaajien massiivisella kasvulla voi myös olla vastavuoroinen vaikutus, mikä lisää pääkonsolin ja PC-pelien myyntiä. Seuraava tällainen peli, "Call of Duty: Vanguard", julkaistaan ​​5. marraskuuta.

"Sen täytyy laajentaa pelin premium-version markkinoita", Pachter sanoi.

Mainos

Kaikesta tästä varhaisesta menestyksestä huolimatta Plummer uskoo, että nykyinen mobiilipeli edustaa vain lähtökohtaa.

"Olemme todella vain raapumassa pintaa", Plummer sanoi. "Tämä on kuin nykyisen sukupolven huippuluokkaa. Ja ajattelemme myös tulevaisuutta ja pidämme siitä, kuinka kaikki tämä oppiminen liittyy siihen, mihin viemme tämän tulevaisuuteen ja miltä seuraavan sukupolven kokemus tulee näyttämään.

Tätä varten yritys lisää merkittävästi mobiilipelien kehitystiimejä.

"Olemme lisänneet henkilöstöämme yli viisi kertaa julkaisun jälkeen", sanoi Matt Lewis, Call of Duty: Mobilen tuotejohtaja. Lewis huomautti, että studio on edelleen rekrytoimassa, ja hän odottaa lisää kasvua mobiilidivisioonalle ensi vuoden aikana.

Blizzardissa haparointi, vapaasti virtaava viina ja koston pelko pilasivat "maagisen" työpaikan

Activision Blizzard on parhaillaan kohtaamassa Kalifornian oikeudenmukaisen työllisyyden ja asumisen ministeriön kannetta, jossa väitetään, että useat pelin julkaisijan kehitysstudioiden verkostossa työskentelevät naiset kohtasivat laajaa häirintää, heiltä evättiin mahdollisuus edetä ja heille maksettiin vähemmän kuin miespuolisille kollegoilleen. Aiemmin tässä kuussa Activision Blizzardin työntekijälähetetty Twitteriinsanoi, että yrityksen rekrytoija oli ottanut häneen yhteyttä sanoen, että artikkelit, joita hän jakaa yhtiöstä oikeudenkäynnin aikana, "hukkaavat ehdokkaita".

Mainos

Activision Blizzard vastasi tiedottajan kautta kysymykseen, oliko oikeusjuttu vaikuttanut sen mobiilipelin rekrytointitoimiin, ja kirjoitti sähköpostissa: "Rekrytoimme 'Call of Duty: Mobile" -ohjelmaan edelleen hyvin, ja kasvamme aktiivisesti laajentuessamme kohti uusia projekteja, joihin sisältyy uuden studiotiimimme perustaminen sekä useiden studiotiimimme lisääminen."

Ottaen huomioon "Call of Duty: Mobilen" menestyksen ja kasvavan kiinnostuksen mobiilimarkkinoita kohtaan koko videopeliteollisuudessa, Pachter uskoo, että Call of Dutyn mallin kaltaista mallia sovelletaan Activision Blizzardin muihin suuriin franchising-sarjoihin tulevina vuosina.

"Todellinen avain on saada kattava tarjonta useille alustoille jokaiselle suurelle brändille, joten odotamme näkevämme tämän mallin "Diablossa" [joka on parhaillaan kehitteillä], sitten "StarCraftissa" ja "Warcraftissa", Pachter sanoi.

Lue lisää:

Asianajajat sanovat, että Explosive Activision Blizzard -oikeusjuttu voi muodostaa Kalifornian työlainsäädännön ennakkotapauksen

Twitch-tähti DrLupo allekirjoitti yksinoikeudella YouTube-sopimuksen, joka on nyt "turvallinen koko elämäksi"

Kiina rajoittaa nuoret pelaamaan videopelejä kolme tuntia viikossa

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 27/07/2023

Views: 5309

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.