Lopullinen opas tuomaristovelvollisuudesta selviytymiseen (2023)

Harvat meistä ovat innoissaan nähdessään kirjekuoren, jossa lukee "kutsu". Koska tuomariston kutsuprosessi on suunniteltu mahdollisimman satunnaiseksi, et koskaan tiedä, milloin se pelätty kirje saattaa saapua postissa. Onneksi sinun ei ehkä tarvitse vielä järjestää aikatauluasi uudelleen. Käytössäsi on käytännöllisiä työkaluja, joilla pääset eroon tuomaristotehtävistä.

Jos et jo osannut arvata, tässä oppaassa ei käsitellä kansalaisvelvollisuuden vivahteita. Oletetaan, että olet kunnianhimoinen kansalainen, jolla on erittäin jalo syy päästä eroon tuomariston kutsusta. Lisäksi seuraukset valehtelemisesta välttääkseen valamiehistön tehtävän voivat johtaa vakaviin sakkoihin tai jopa rikolliseen halveksumiseen liittyviin syytteisiin, joissa on mahdollisuus vankilaan. Kun tämä on poissa tieltä, tässä on kaikki lailliset keinot, joilla voit välttää valamiehistön velvollisuuden.

Käytännön väitteitä, joiden avulla voit päästä eroon tuomariston tehtävästä

Löytääksesi oikeutetun tien kutsustasi, aloita tarkastelemalla kaikkea, mikä estää sinua olemasta fyysisesti läsnä tehtävien suorittamisessa tai mikä osoittaa, että et pystyisi olemaan puolueeton valamies.

Jos jokin seuraavista tekosyistä koskee tilannettasi, voit jättää akirjallinen vastaus kutsuusisiinä esitetään selvästi kaikki syyt, miksi et voi palvella kyseisenä päivänä. Alla tarkastellaan, millaisia ​​todisteita erilaiset tekosyyt vaativat.

Huomaa, että tämä kirje ei takaa, että pääsit onnistuneesti eroon valamiehistön tehtävästä – jokaisella paikallisella tuomioistuimella on omat menettelynsä tämän kirjeen kirjoittamiseen ja pyyntösi käsittelyyn. (Vieritä alareunaan nähdäksesi mahdolliset seuraukset, jos vahingossa – tai tarkoituksella – ohitat tuomariston tehtävän ilman tekosyytä.)

Pyydä päivämäärän muutosta

Voit siirtää palvelupäivääsi ilman selityksiä. Voit yleensä lykätä valamiehistön palvelusta jopa kuudeksi kuukaudeksi, kaksi tai kolme kertaa kutsun jälkeen. Säännöt vaihtelevat osavaltioittain, mutta useimmat antavat sinun siirtää aikataulun myöhempään ajankohtaan.

Esimerkiksi,New Yorkissa, voit lykätä palveluasi kerranverkossatai soittamalla maksuttomaan numeroon vähintään viikkoa ennen palvelupäivää. Varmista, että tuomariston indeksinumero on saatavilla, kun siirryt verkkoon tai soitat, ja tarkista kotivaltiosi määräykset, koska ne voivat olla erilaisia.

Muutamia lisäneuvojaLifehackerin oma Stephen Johnson: "Koska he antavat sinun valita päivämäärän, jonka haluat tarjoilla, valitse päivä ennen pitkää viikonloppua. Kukaan ei aloita tapausta sinä päivänä, ja kaikki haluavat päästä ulos aikaisin. Olin ulkona klo 11.00."

Tässä toinen kuuma vinkkiRahan tarkistus: Pyyntö siirtää palvelupäivämääräsi joulukuuhun. Ilmeisesti tähän aikaan vuodesta on suurempi mahdollisuus, että tuomioistuin peruuttaa tai siirtää käsittelyn. Parhaimmassa tapauksessa tuomioistuin ei kutsu sinua uuteen päivämäärään, ja pääset pois pelistä.

Väitä taloudellisia vaikeuksia

Ehkä omistat pienen yrityksen, joka ei voi toimia ilman läsnäoloasi, tai ehkä perheesi kärsii merkittävistä taloudellisista vaikeuksista, jos sinut lopulta valitaan tuomariksi. Taloudelliset vaikeudet ovat oikeutettu vaatimus päästä eroon valamiehistön haasteesta, mutta tarvitset useita asiakirjoja anteeksipyyntösi lisäksi. Sinun on toimitettava nykyiset verolomakkeesi, joista käy ilmi taloudellinen asemasi, asiakirjat, jotka osoittavat nykyisen työtilanteen (palkat, työtunnit jne.), ja kaikki asiakirjat, jotka osoittavat, ettet pysty antamaan tukea sinulle tai perheellesi tuomariston palvelun seurauksena.

Huomautus: Hallituksen työpaikat ja jotkut suuret työnantajat maksavat työntekijöille tuomaristotyön aikana, mutta monet muut työt eivät. Valitettavasti "puuttuva työ" ei yleensä ole vaatimus taloudellisista vaikeuksista sinänsä (riippumatta siitä, kuinka totta se on).

Väitä lääketieteellisiä vaikeuksia

Tuomioistuimet eivät voi odottaa sinun ilmestyvän paikalle, jos sinulla on laillinen lääketieteellinen rajoitus. Sinun ei myöskään tarvitse todistaa olevasi koomassa. Jos sinulla on esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymä, voit selittää, miksi tämä estäisi sinua istumasta ja keskittymästä tapaukseen pitkiä aikoja. Niiden, jotka haluavat vaatia lääketieteellisiä vaikeuksia, on toimitettava laillistetun lääkärin allekirjoitettu lausunto, joka osoittaa tilasi ja kuinka kauan sen odotetaan kestävän.

Todista, että olet talonmies

Sinulla saattaa olla huollettavia tai hoitavia henkilöitä, jotka eivät voi olla yksin koko päivää, kun osallistut kutsuun. Jos olet alle 16-vuotiaan omaishoitaja, sinun on toimitettava kopiot hoitamiesi lasten syntymätodistuksista ja selvitettävä, miksi heille ei ole muita vaihtoehtoja, kun työskentelet tuomaristotehtävissä. Kaikki muut omaishoitajat (kuten vanhemman, kumppanin tai sisaruksen) tarvitsevat lääkärin huomautuksen, jossa on yksityiskohtaiset tiedot potilaan diagnoosista ja vahvistus siitä, että heidän palvelujaan hoitajana tarvitaan.

Ole korkeakouluopiskelija

Jos olet tällä hetkellä opiskelija, olet todennäköisesti selvillä. Päätoimisten opiskelijoiden on lähetettävä kopio opiskelijatunnuksestaan ​​tai kurssiaikataulustaan ​​selittääkseen, miksi he eivät voi saapua kutsupäivään.

Ole eläkeläinen

Jokaisella oikeusjärjestelmällä on omat säännöt, ja monet osavaltion tuomioistuimet tunnustavat, että valamiehistön velvollisuus voi olla äärimmäinen vaikeus monille eläkeläisille. Jotkut osavaltiot, kuten Mississippi ja Etelä-Carolina, antavat sinulle anteeksi, jos olet yli 65-vuotias. Toisilla, kuten Arkansasilla ja Coloradolla, ei ole erityisiä poikkeuksia vanhuksille.Tässä resurssissa kerrotaan osavaltiokohtaisesti tuomariston velvollisuudesta vapauttamisen ikä.

Ilmaise henkistä/emotionaalista epävakautta

Vaikka syvästi henkilökohtaisten tietojen jakaminen voi olla vaikeaa, mielisairausdiagnoosi voi saada sinut ulos tuomariston laatikosta. Vaikka sinulla ei olisikaan diagnoosia, on syytä selittää lieventävät olosuhteet, kuten perhekuolema.Business Insiderhuomauttaa, että tämä tekosyy voisi olla erityisen hyödyllinen erittäin monimutkaisissa tapauksissa, joissa on tieteellisiä kysymyksiä ja jotka edellyttäisivät, että valamiehistöllä ei ole mielenterveyden häiriötekijöitä.

Selitä, miksi et voi olla puolueeton

Vaikka et vielä tietäisi tapauksen yksityiskohtia, sinulla voi olla hyvä syy, miksi et voi koskaan olla puolueeton valamies. Jos esimerkiksi olet urakoitsija, joka työskentelee usein paikallisen poliisilaitoksen kanssa, sinun tulee kirjoittaa ja selittää, että tämä saa sinut puolueelliseksi poliiseja kohtaan (tai heitä vastaan) heti. Samoin, jos perheenjäsenesi työskentelee lainvalvonnassa, osoita, kuinka tämä tekee sinusta tavalla tai toisella erittäin subjektiivisen.

Miteneivalitaan tuomaristoon

Muista, että ensimmäinen tuomariston kutsu on tarkoitettu vain tuomariston valintapäivään, ei itse tuomaristopalveluun. Jos et pääse eroon tuomariston valinnasta, tässä on muutamia ideoita varmistaaksesi, ettei kukaan asianajaja halua sinua oikeussaliinsa.

Ole liian innostunut

Kokeile vähän käänteistä psykologiaa ja toimi kuten sinäTodellahaluavat olla tässä tuomaristossa. Lakimiehet yleensä välttävät henkilöitä, jotka vaikuttavat liian innokkailta, koska tämän tyyppisellä valamiehistöllä saattaa olla esityslista mielessään ennen kuin he edes kuulevat asiaa.

Päätä mielesi

Jos sinulla on totuudenmukainen kanta, joka liittyy tapaukseen, tee se selväksi. Esimerkiksi, jos vakuutusyhtiö on aiemmin kohdannut sinulle vääryyttä, sinun ei pitäisi olla osallisena vakuutusta käsittelevässä tapauksessa.

Ole jonkinlainen "asiantuntija".

Lakimiehet haluavat pystyä muokkaamaan valamiehistön mielipiteitä. Jos pystyt ilmaisemaan, että olet jo asiantuntija jossain tapaukseen liittyvässä asiassa, on mahdollista, että sinut hylätään.

Mainitse veto-oikeus

Jos sinut valitaan tuomaristotehtäviin, tämä on viimeinen osumasi. Päätuomaripyytää sinua vannomaanettä teet tuomion asiassa syyttäjä- ja puolustusryhmien sinulle oikeudessa esittämien tosiseikkojen perusteella. Voit kieltäytyä vannomasta tätä sitoumusta. Kerro tuomarille laillisista veto-oikeuksistasi tuomarina, mikä tarkoittaa, että tuomariston oikeus päättää parhaaksi katsomallaan tavalla. Tätä kutsutaan "valamiesten mitätöimiseksi", ja vaikka se on täysin laillista, se on tuska syyttäjälle ja tuomioistuimelle.

Kuinka välttää rangaistuksia

Niin hauskalta kuin se näyttääkin, nyt ei ole aikaavedä Liz Lemon. Älä koskaan valehtele avoimesti oikeudessa tai esitä vääriä väitteitä tuomarin edessä – saatat joutua maksamaan siitä vankeusrangaistuksen. Tapauksissa, joissa tuomari uskoo, että yrität pilkata heidän tuomioistuinta, hänellä on oikeus tuomita sinut enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Se on paljon pidempi kuin tuomaristopalvelusi alun perin.

Viimeiset muistutukset

Tuomioistuimet käsittelevät anteeksiantopyynnöt tapauskohtaisesti. Älä jää paikalle tai jätä tuomariston valinta aikaisin, koska oletat, että perustelut olivat päteviä. Saatat saada jyrkän sakon, ja on myös mahdollista, että tuomioistuin tuomitsee sinut jopa kahdeksi vuodeksi vankeuteen syytettynä oikeuden halveksumisesta.

Onnea kansalaisvelvollisuuksien kiertämiseen toistaiseksi. Katso lisää tuomariston faktoja joistakin niiden paljastamisestavallitsevia myyttejä tuomariston velvollisuudesta.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 02/08/2023

Views: 5593

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.