S5E10 - "Velvollisuuden orja" - Unsubs: Criminal Minds -podcast (2023)

kausi 5

KirjoittanutPodcast-tilauksen lopettaminen

Jakson alussa Hotch säätelee omaa ja Jackin solmiota – veikkaan hautajaisista. Vettä sataa ja soi katuvaa musiikkia. Kohtaus katkeaa ja näemme Morganin ja muut BAU:n tiimin jäsenet kävelemässä hautajaiskulkueessa – Rossin ja Morganin kantamassa arkkua. Saamme äänen Hotchin sanoista seremoniassa; hän puhuu kuinka paljon he molemmat rakastivat Jackia. Joukkue näyttää tästä paljon suuttuneemmalta kuin Hotch??? He itkevät, kun taas Thomas Gibson ei anna meille niin paljon liikkumavaraa kuin edellisessä jaksossa Hotch jatkaa sitten lainaamalla Pirates of Penzancea.

Katkaisimme hautajaiset, ja nyt näemme tiimin runsaassa vastaanotossa. Rossi käskee Hotchia hakemaan ilmaa, ja he lähtevät. Pöydän ääressä muu BAU istuu ja juttelee – Prentis kyseenalaistaa, mitä heidän pitäisi nyt tehdä ilman Hotchia, ja Morgan sanoo, että Hotch tulee varmasti takaisin.

Takapihalla Hotch ja Rossi puhuvat. Hotch sanoo rikkoneensa lupauksensa Haleylle (veli jo???), koska hän oli luvannut tälle saavansa Foyetin kiinni ja viettää loppuelämänsä hyvittämällä tämän. Rossi on kuin – voit vielä! Pelastit Jackin! Sitten Hotch sanoo, ettei tiedä onko hänellä työkaluja poikansa hoitamiseen, joten periaatteessa kuulostaa siltä, ​​että hän lähettää Jackin kälynsä kanssa.

BAU saa puhelun, ja kyllä, heidän täytyy olla töissä tänä iltana. He lähtevät hautajaisista – saavatko he mennä töihin, jos he ovat juoneet? Saamme masentavia kuvia Jackista leikkimässä yksin tyhjässä talossa? Se antaa pienen budjetin kauhua.

Seuraavaksi BAU on suihkussa. JJ kertoo, kuinka tässä tapauksessa kaksi naista on kuollut 2 viikon aikana, molemmat tapetut omassa kodissaan. Ei ollut merkkejä pakkotulosta, ja lattiat olivat ruusun terälehtien peitossa. Lisäksi ei ole näyttöä mistään seksuaalisesta väkivallasta. Molemmat naiset nähtiin viimeksi lähtevän toimistostaan ​​perjantaina, eivätkä he palanneet töihin maanantaina.

Reid jakaa, että näillä murhilla voi olla sosioekonominen näkökulma, koska molemmat naiset olivat varakkaita alueita, mutta Rossi huomauttaa, ettei kummastakaan kodista ollut varastettu tai kadonnut mitään. Molemmat naiset työskentelivät suuritehoisissa ammateissa, ja olivat myös valkoisia ja brunetteja. Joten on todennäköistä, että nämä naiset edustavat jotain – tai jotakuta – jonka alapuoli tietää. Joten tiimin on selvitettävä, missä tämä ei-subjektio tapaa näitä naisia ​​ja miten hän pääsee heidän koteihinsa.

Ryhmä saapuu Nashvilleen, ja näemme JJ tapaavan Landon Kamiskin. Hän näyttää heille, minne ne asettuvat, ja sanoo, että pormestari on "perseessäni". JJ kertoo myös, että hänen piti pitää lehdistötilaisuus. JJ:n ja Kamaskin välillä on kuin – kiusallinen jännite, kun hän ilmaisee, miksi lehdistötiedotteen pitää olla mahdollisimman laaja – kaikkia naisia ​​kehotetaan olemaan erittäin valppaita. Onko hän alapuolinen? Hän lukee minua uhkailevaa.

S5E10 - "Velvollisuuden orja" - Unsubs: Criminal Minds -podcast (2)

Nyt rikospaikalla – Johnsonin rikospaikalla – Prentis ja Morgan katselevat ympärilleen kotona. Ilmeisesti, valitettavasti, ikävä kyllä, sukellusmies tappoi myös hänen koiransa. Prentis sanoo, että "hän luultavasti luuli, että hän oli riittävä suoja" viitaten pentuun, ja Morgan tulee sisään tämän roskapesän uhrin kanssa, joka syyttää sanoen "se oli hänen ensimmäinen virheensä". Hänellä oli kaikki varotoimet välttääkseen tunkeutumisen kotiin, mutta hän ei vain käyttänyt niitä oikein."

Alapuolinen jätti jäljet ​​kaikkialle, mikä tyypillisesti osoittaisi hänen olevan sekava, mutta rikospaikka itsessään viittaa järjestäytyneeseen ruusujen ja koiran murhan vuoksi. Morgan uskoo myös, että tämä unsub oli vieras naisille; hän ei puhunut sisään, hän väijyi. Hän tiesi, että hänen jälkinsä eivät näkyisi järjestelmässä, mikä tarkoittaa, että hän tiesi, ettei hänellä ollut aiempia aikoja, ja hän on älykäs – todennäköisesti hän on koulutettu. Hän tiesi tarkalleen mitä oli tekemässä. Hän luultavasti tiesi, milloin hän poistuisi talosta ja milloin hän palaisi – hän vainoaa heitä.

Saamme kuvan, jossa mies katselee naista autosta, ja nainen astuu autoonsa ja ajaa pois.

Palattuaan rikospaikalla Prentis on ymmällään siitä, kuinka umpinainen pääsi sisään. Rossi ja Reid näkevät ruumishuoneessa kahden naisen ruumiit. He huomaavat, että kummassakaan uhrista ei ole ligatuurin jälkiä, joten miten hän piti ne siellä? Teurasmies paljastaa, että toisella naisista oli aivotärähdys, kun taas toisella oli murtuneita kylkiluita, joten se on huomioimisen ja huomioimisen arvoinen. Joten siellä oli ensimmäinen hyökkäys vahvistaakseen hänen määräävää asemaansa ja varmistaakseen, että he olivat liian peloissaan yrittäessään paeta. Toinen outo asia – molemmilla oli täsmälleen sama mahan sisältö. Kanaa, parsakaalia, pastaa, salaattia ja punaviiniä. Syökö hän ne ensin? Rossi sanoo, että hänen on täytynyt pelata fantasiaa – ruusun terälehtiä, hän sitten tekee niille ruokaa. Viimeinen illallinen!

Palattuaan rikospaikalla Prentis kertoo, kuinka se ei ole vain fantasia tai rutiini, vaan oikea etiketti. Hän huomaa, kuinka ruokapöydän molemmissa tuoleissa on kädenjäljet ​​– eli hän veti tuolin naiselle esiin, kaatoi hänelle viiniä, siivosi aterian jälkeen ja sitten veti hänet kylpyyn. Mutta sitten jokin muuttui yläkerrassa. Todennäköisesti ammeessa – haavoittuvimmilla, ja sitten pelko iskee sisään. Nyt näemme Hotchin ja Jackin katsomassa vanhoja kotinauhoja, joissa Jackin ja Hayleyn poikavauva soittavat. Hotch yrittää saada hänet nukkumaan, mutta hän sanoo haluavansa odottaa "äitiä". Jack haluaa taas nukkua h Hotchin kanssa, minkä hän sanoo olevan kunnossa. Näemme Hotchin kantavan tunkkia yläkerrassa ja jättävän television päälle kuin eläimen.

S5E10 - "Velvollisuuden orja" - Unsubs: Criminal Minds -podcast (3)

Nashvillessä JJ on käynyt läpi kaikki ihmiset, jotka työskentelivät kodeissa ja jakelukuljettajissa jne., mutta ei ole löytänyt päällekkäisyyksiä. Garcia sanoo myös, ettei paperiradalla ole sormenjälkiä tai mitään vastaavaa. Huomionarvoista on kuitenkin se, että molemmat naiset juoksivat samanlaisissa piireissä; heillä molemmilla oli country club jäsenyydet, tasokkaita ravintoloita, yksityisiä konserttipaikkoja, hienoja hotelleja jne. Heillä molemmilla oli korkeatasoinen elämäntapa. Ja tämä unsub jotenkin sopi oikein molempiin - hän on koulutettu, älykäs, oikea - suorastaan ​​herrasmiehiä. Hän romansoi heitä, halusivat he siitä tai eivät.

Reid ehdottaa, että Garcia tutkii treffisivustoja ja sosiaalisen verkostoitumisen sivustoja, jotka on tarkoitettu erityisesti työskenteleville ammattilaisille ja etuoikeutetuille eliitille. Morgan käskee kaikkia menemään hotelliin ja yrittämään nukkua, mihin Prentis on kuin "olemme luovuttamassa?"

Leikkaa ja näemme ala-alaisen "romantiikkaan" aiemman naisen kanssa. Hän pyytää häntä sammuttamaan musiikin, ja hän sanoo "mutta se on suosikkikappaleesi", johon hän vastaa kuin "mistä sinä sen tiedät?" ja hän on kuin "se on iPodin soitetuin kappale". Hän yrittää paeta, mutta mies tarttuu häneen ja uhkaa häntä pyytäen "pientä arvostusta". Hän noudattaa vaatimuksia, ja hän yhtäkkiä on kuin, okei, ei hätää. Ja sitten hän sanoo, että on aika piirtää hänen kylpyään.

Päällikkö Strauss vierailee Hotchin kanssa. Hän kysyy Jackin jälkeen ja sanoo sitten haluavansa keskustella jostain Hotchin kanssa. Hän ehdottaa, että hän jää eläkkeelle - koska hänen ei ole mitään syytä tehdäomistaapalata BAU:hun – "tarjoaa sinulle ulospääsyä". Mutta minulla on sellainen tunne, että Hotch ei kestä tätä. Hän sanoo, että hänen on punnittava vaihtoehtoja.

Ja nyt saamme profiilin:

 • Uskomme, että Unsub on jo seuraavan uhrinsa kanssa

 • Jos hän vastaa kuviota, hän on menestyvä nainen, luultavasti ruskeaverikkö, 30-luvun alusta 40-luvun puoliväliin.

 • Hän on kotonaan Nashvillen ylemmässä osassa

  • Tämä tarkoittaa, että hän sopii. Hän ajaa oikeaa autoa, hänellä on oikeita vaatteita, hän on erittäin älykäs. Hän tulee luultavasti asemapaikalta.

  • Hän on seurallinen ja rakastettava

  • Et koskaan epäile hänen kykenevän murhaan, mutta hän tekee kaikkensa suojellakseen fantasiaa, jota hän yrittää kokea uudelleen

  • Tämä fantasia ruokkii hänen ajatteluaan, hän luo uudelleen romanttisen illan ja toistaa sen jokaisen uhrinsa kanssa.

  • Häneltä todennäköisimmin riistettiin suhde – siis menetys tai avioero.

  • Kuten [Ted] Bundy, nämä naiset edustavat ensimmäistä menetystä. Bundy valitsi uhreja, joilla oli samankaltaisia ​​piirteitä kuin naiset, jotka hylkäsivät hänet, ja tämä unilainen tekee todennäköisesti saman asian

  • Nämä naiset olivat itsevarmoja, menestyviä ja vahvoja, ja he taistelivat vastaan. Mikä tarkoittaa, että hänellä on kyky voittaa ne keiju helposti.

  • Hän uskoo tai kuvittelee olevansa suhteessa heidän kanssaan, olipa ensimmäinen vuorovaikutus kuinka ohikiitävä tahansa, se on hänelle kaikki kaikessa. Kutsu.

  • Paikat, joissa naiset vierailivat ennen kuolemaansa, ovat korkealuokkaisia ​​laitoksia – BAU/po-po haluaa käydä samoissa paikoissa

  • Etsi miehiä, jotka sopivat profiiliin, mutta myös naisia, jotka vastaavat uhritutkimusta.

Takaisin kotiin näemme naisen kylpyammeessa. Hän lukee säätiedot altaalle ja kysyy häneltä, haluaako hän tehdä tämän tänään. Hän on suihkussa. Kun he ovat käyneet kylpemässä, hän ehdottaa, että he menevät katsomaan uutta elokuvaa ostoskeskukseen, mutta hän sanoo haluavansa pysyä sisällä.

Hän on älykäs – hän sanoo haluavansa mennä oikealle treffeille. Hän puhuu myös siitä, kuinka paljon hän merkitsee hänelle, ja kysyy, luottaako hän häneen. ÄLYKÄS NAISTO.

Näemme hänen kävelevän hänen kanssaan ovea kohti – mutta ennen kuin he saapuvat perille, joku avaa oven. Se on poikaystävä. Hän huutaa hänelle, ja näemme hänen lukitsevan oven perässään. Hän soittaa hänen puhelimeensa ja näkee sen pienellä sivupöydällä. Hän laskee puhelimensa sen viereen ja kävelee käytävään tutkimaan. Sitten kuulemme hänen huutavan "Grant, auta!" ja unsub astuu ulos Erikan kanssa, ja unsub on kuin, miksi sinulla on avain! Grant käskee häntä juoksemaan, ja hän yrittää ovea, mutta hän lukitsi sen, joten hän huutaa hänelle, että hän menisi portaita ylös? Unsubilla on veitsi ja hän puukottaa toistuvasti grantia selkään, huutaa ja kysyy, miksi hänellä on avain. Hän astuu pois Grantista, joka on tällä hetkellä sveitsiläinen juusto, ja sanoo: "Erika, kultaseni, miksi hänellä oli avain?" ja Erika on täysin hysteerinen tässä vaiheessa.

S5E10 - "Velvollisuuden orja" - Unsubs: Criminal Minds -podcast (4)

Nyt näemme BAU:n rullaavan Erikan kotiin. Ilmeisesti eräs UPS-mies soitti siihen, koska hän tarvitsi heidän allekirjoittamaan paketin. MO on erilainen tässä, koska hän ylitti näiden kahden murhat – puukotusjälkiä kaikkialla, kasvoissa ja kaulassa jne. He pystyivät myös toteamaan, että Erika oli seksiä asetetun kanssa ennen kuolemaansa, ja Prentis on oikeassa. hänen oletuksensa, että Erika teki niin, koska hän luuli sen pitävän hänet hengissä. Mutta ei käynyt – niin miksi ei? He huomaavat, että aamiaisastioita ei pesty – joten ehkä jokin häiritsi heitä. Garcia soittaa ja sanoo, ettei Erikalle tullut mitään, eikä hän ollut käyttänyt luottokorttiaan yli viikkoon. Reidillä on kuitenkin idea, kuinka he voivat löytää lisää tietoa – tällä kertaa autoistaan.

Takaisin poliisiasemalle ryhmä kokoontuu uudelleen. Pohjimmiltaan he yrittävät selvittää, kuinka oli mahdollista, että alialus saattoi unohtaa sen, että Grant innostui. Hän oli ollut poissa kaupungista viime viikolla vierailemassa perheensä luona Indianapolisissa, mutta väkivalta, jolla hän tappoi heidät molemmat, viittaa siihen, että hän tunsi molemmat uhrit. He tietävät kuitenkin myös, että koska hän ei koskaan päässyt näin pitkälle, hän todennäköisesti yrittää löytää toisen uhrin tänä iltana.

Palattuaan Hotchin kanssa hän puhuu innoissaan pannukakkuista illalliseksi. Hotch kertoo Hayleyn siskolle, kuinka hänelle tarjottiin eläkkeelle jäämistä. Hän kertoo hänelle, että hän voisi jäädä Jackin luo, jos/kun hänen täytyy olla poissa töistä – mikä helvetin urhoollinen tarjous.

Garcia soittaa tiimiin sanomalla olevansa "tyttönero" – hän käytti kaikkien uhrien autojen GPS-seurantaa. Erika oli ainoa uhri, joka ei käynyt yksityisellä klubilla, käynyt konsertissa tai hienossa ravintolassa kuolemaansa edeltävinä päivinä, hän kuitenkin vietti pari tuntia kasvitieteellisessä puutarhassa edellisenä tiistaina. Mutta kukaan muista uhreistakaan ei mennyt sinne. Spencer on kuin, mutta jos ne kaikki eivät menneet, niin miten se on relevanttia, ja Garcia on kuin, koska Erika menisi vain töihin ja takaisin, suora viiva, ja minä olen kuin ah nainen oman sydämeni jälkeen . Hän jopa toimitti ruokansa! Joten meidän täytyy selvittää, mitä hän aikoi tiistaina sitten.

S5E10 - "Velvollisuuden orja" - Unsubs: Criminal Minds -podcast (5)

Nyt näemme Rossin lähestyvän Morgania. Morgan sanoo, ettei hän aio olla Hotchin joukkueen tiellä. Rossi kertoo Morganille, että Strauss tarjosi hänelle eläkkeelle, mutta Morgan on kuin, hän ei aio ottaa sitä vastaan. Rossi sanoo voivansa, koska hän ei anna tämän työn viedä poikaansa. Rossi sanoo: "Sillä ei ole väliä mitä ajattelen - miksi sitten käyt tämän keskustelun? Rossi on aivan kuin, sinun täytyy olla valmis eroamaan.

Rossi alkaa lähteä, mutta sitten Morgan soittaa hänelle takaisin – Morgan puhuu siitä, kuinka äskettäin siivooja menetti, mutta Morgan ehdottaa, mitä jos rakkaus ei olisikaan ainoa menetys? Ehkä se on taloudellista riippumattomuutta. He soittavat Garcialle ja käskevät häntä etsimään työntekijöiden tiedot kaikista tapahtumapaikoista, joissa uhrit vierailivat kuolemaansa edeltäneen viikon aikana, ja etsimään miehiä, jotka kuluttavat yli varojensa. Morgan neuvoo häntä etsimään autoja, vaatekaappia jne. jotain, mikä ei sovi heidän nykyiseen tulotasoonsa.

Kasvitieteellisessä puutarhassa JJ ja Reid käyvät kierroksella. He saavat selville, että siellä oli yrityksen varainkeruu, ja he oppivat, että suurin osa paikalla olevista ihmisistä palkkaa yksityisiä palvelijoja, jotta heidän ei tarvitse vaeltaa ylös mäkeä korkokengissä. JJ ja Reid epäilevät palvelijan kuljettajaa alipalveluksena. Seuraavaksi meillä on kuva siitä, että se työskentelee jälleen palvelijana – hänen nimensä on Joe. näemme hänen katsovan auton GPS:n läpi ja kirjoittavan muistiin kaikki ohjeet päästäkseen tämän uuden naisen kotiin.

Garcian on myös viitattava valet-palveluihin, ja jep, Culpepper Valet oli mukana kaikissa uhreja koskevissa paikoissa. Rossi nd Prentis tapaa Culpepperin johtajan. Johtaja voi nopeasti sanoa, että Joe Bealser on ali - hän oli äskettäin kihloissa, mutta se tarvittiin, koska hän oli nukkunut parhaan miehen kanssa. Opimme, että hän menetti perintönsä, vanhempansa ja häänsä.

Morgan ja Prentis käärivät hänen asuntoonsa ja koputtavat oven alas, mutta hänen asunnossaan ei ole ketään. He löytävät yleiskäyttöiset autotallin ovenavaajat, ja myös ruusun terälehdet olivat hänen häistä. JJ ja Reid pyörittelevät korkean yhteiskunnan ihmisten kanssa yrittäen selvittää, kumpi nainen on hänen seuraava uhrinsa.

Cut ja näemme, että alimies potkaisee nuoren naisen alas portaita. Hän alkaa hakata häntä – tämä on hyvin erilaista kuin ennen! BAU vierii sisään ja ottaa Joen kiinni. Prentis moittii häntä ja sen uhhhhh kammottavaa. Cringe. Cringe. Rossi vahat runollisesti siitä, kuinka arvet muistuttavat meitä siitä, missä olemme olleet.

Nyt näemme Hotchin vierailevan Haleyn haudalla. Rossi liittyy häneen ja sanoo epäilivänsä löytävänsä Hotchin sieltä. Rossi on oikeassa arvauksessaan, että Hotch tulee takaisin joukkueeseen. Miksi kaikki tv-hautausmaat näyttävät täsmälleen samalta?

Luokituskriteerit:

 • Rikollinen/sarjamurhaaja: 19/20

 • Hahmon kehitys/ hahmokaaret: 20/20

 • Oikeuslääketiede/Konteksti: 15/20

 • Käsikirjoitus: 5/20

 • Taustahahmot: 17/20

Yleensä ottaen:76/100

rikolliset mieletrikolliset mielet velvollisuuden orjaCriminal minds kausi 5 jakso 11rikollisten mielien yhteenvetoja

Podcast-tilauksen lopettaminen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 10/07/2023

Views: 5589

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.