Singer-ompelukone: mallit, historia, arvo [täydellinen opas] (2023)

Monille kodin ompelukoneille Singer-nimi on synonyymi ompelukoneille. Saatat muistaa äitisi tai isoäitisi käyttäneen vanhaa Singer-konetta nuorena, tai voit omistaa itsellesi nykyaikaisen Singer-mallin tänään! Jos haluat tietää lisää tästä tutusta merkistä, on paljon opittavaa Singer-ompelukoneen malleista, historiasta ja arvosta!

Vuonna 1851 perustettu Singer oli edelläkävijä monissa innovatiivisissa ompelukoneissa 1900-luvun alkupuolella, mukaan lukien tärisevä sukkula ja ensimmäinen sähkökäyttöinen kone. Yli vuosisadan Singer pysyi yhtenä suurimmista ompelukoneiden vähittäismyyjistä maailmassa. Singer Company jatkaa suosittujen koneiden myyntiä tänään.

Tässä artikkelissa opit, kuinka tämä kuuluisa tuotemerkki sai alkunsa. Saat myös selville, mitkä mallit ovat edelleen suosituimpia ja kuinka paljon vanhan Singer-mallin ostaminen maksaa.

Singer-ompelukone: mallit, historia, arvo [täydellinen opas] (1)

Tekijä:Paolo MontiCC BY-SA 4.0

Singer-ompelukoneiden historia

Ensimmäistä kertaa vuonna 1850 myydyillä ja edelleen suosittuja Singer-ompelukoneita on pitkä ja vilkas historia. Isaac Merritt Singer perusti I.M. Singer and Co:n vuonna 1850. Vastoin yleistä ajatusta hän ei keksinyt ensimmäistä kotiompelukonetta.

Sen sijaan hän teki muutoksia Elias Howe -nimisen miehen keksimään patentoituun malliin. Singer suunnitteli ja patentoi erinomaiset muutokset hyväksyttyyn malliin. Mutta hänen liiketoimintamallinsa teki yrityksestä menestyksen.

Mitä hän teki niin erilaista? Hän lanseerasi ensimmäisen suositun osamaksusuunnitelman koneilleen. Tämä teki ompelukoneista kohtuuhintaisia ​​tavallisille ihmisille. Ennen tätä ompelukoneita omistivat vain tehtaat ja yritykset.

Singer markkinoi myös ompelukoneen tarvetta jokaiseen kotiin. Yritys jatkoi helppokäyttöisempien ja kannettavien mallien kehittämistä vuosien ajan. Yritys käytti myös rajua ovelta ovelle -myyntikampanjaa ja säännöllisiä mallipäivityksiä pitääkseen asiakkaat ostamassa uusia malleja.

Singer tarttui radikaaliin liiketoimintamalliin täydelliseen aikaan. Ompelukoneinnovaatio ja teollinen vallankumous saavuttivat huippunsa 1800-luvun puolivälissä. Saatat myös pitää mielenkiintoisena, että Isaac Merritt Singerin henkilökohtainen elämä oli yhtä loistokasta kuin hänen liikeideansa!

Maahanmuuttajan poika Isaac aloitti uransa Shakespeare-näyttelijänä. Hänen yliluonnollinen persoonallisuutensa ei haihtunut, kun hän saavutti menestystä liikemiehenä myöhemmin elämässä. Hän suunnitteli ja ajoi ympäriinsä kirkkaan keltaisessa vaunussa, johon mahtui yli kolmekymmentä ihmistä esittelemään rikkauksiaan myöhemmin elämässään!

Kiertelevänä näyttelijäelämänsä aikana hän sotki itseään suhteisiin useiden naisten kanssa samanaikaisesti. Hän jatkoi tätä tapaa vielä näyttävämmin saatuaan mainetta ja vaurautta liikemiehenä.

1860-luvulla hän joutui luopumaan oman yrityksensä johdosta hänen asioihinsa syntyneen skandaalin vuoksi. Hän oli elämänsä loppuun mennessä synnyttänyt 22 lasta viiden eri naisen kanssa. Kuka tiesi, että ompelukoneiden maailma on niin skandaali?

Vaikka Singer kuoli vuonna 1875, hänen perustamansa yritys menestyi edelleen. Vuosien mittaan I.M. Singer and Costa tuli Singer Manufacturing Company ja sitten Singer Company. Yritys hallitsi maailmanlaajuisia ompelumarkkinoita vuosisadan perustamisestaan ​​vuonna 1851 aina 1950-luvulle asti.

Ensimmäiseen maailmansotaan asti yritys myi enemmän kuin kaikki muut ompelukoneyritykset maailmanlaajuisesti!

On kiehtovaa huomata, että Singer Company oli niin valtava ja niin voimakas, että sillä oli vaikutusta jopa kolmeen suureen sotaan. Yritys tuki unionin armeijaa sisällissodan aikana ja toimitti koneita armeijan univormujen ompelemiseen.

Molempien maailmansotien aikana yritys lopetti ompelukoneen tuotannon joksikin aikaa. Sen sijaan he valmistivat esineitä valtion sopimusten perusteella. Nämä tuotteet sisälsivät pommeja ja ammuksia!

Sotapyrkimyksistä huolimatta 1900-luvun alussa myös innovatiiviset ompelukonesuunnittelut lisääntyivät. Näihin innovaatioihin kuuluu ensimmäisen sähkökäyttöisen kotitalouskoneen keksintö.

Chicagon maailmannäyttelyssä vuonna 1934 myydyssä Featherweight 221:ssä oli alumiiniosia. Tämä malli oli esimerkki Singer-ompelukoneiden innovaatiosta tämän aikakauden aikana.

Toisen maailmansodan jälkeen kilpailu ompelukoneiden valmistuksesta kiristyi tiukasti. Sekä eurooppalaiset että japanilaiset valmistajat tulvivat markkinoille uusia koneita. Tämä ennennäkemätön kilpailu työnsi Singerin markkinoiden kärkipaikalta.

Se sanoi, Singer on edelleen erittäinsuosittu ompelukonetuotantoyhtiö tänään.

Singer-ompelukoneen mallit

Singer-ompelukone: mallit, historia, arvo [täydellinen opas] (3)

Sen jälkeen kun Isaac Singer myi ensimmäisen koneensa vuonna 1850, yritys on patentoinut ja myynyt tuhansia malleja. Jotkut antiikkimallit ovat edelleen suosittuja harvinaisuutensa ja keräilykelpoisuutensa vuoksi. Toisaalta monet vintage-mallit ovat edelleen suosittuja varsinaisessa ompelussa korkean laadun vuoksi.

Mennään siis ytimeen ja katsotaan muutamia Singerin suosituimpia malleja vuosien varrelta!

Suosittuja antiikkimalleja

Singer-ompelukone: mallit, historia, arvo [täydellinen opas] (4)

Tekijä:Norbert SchnitzlerCC BY-SA 3.0

Kaikki ennen vuotta 1900 valmistetut ompelukoneet katsotaan antiikkina. Tämä kattaa laajan ajanjakson ja satoja erilaisia ​​Singer-malleja. Yritys toimitti tämän aikakauden aikana jatkuvasti koneita, joissa oli uusia ja parannettuja malleja.

Esimerkiksi vuonna 1885 Singer myi ensimmäisen koneen, jossa oli tärisevä sukkula. Vuonna 1889 he tuottivat ensimmäisen toimivan sähköompelukoneen.

Täydellistä Singer-ompelukoneen malliluetteloa on yllättävän vaikea jäljittää. Mutta kaikista tänä aikana myydyistä malleista Turtleback ja Fiddlebase erottuvat joukosta.

Miksi Singer-koneilla on niin söpöt lempinimet? Nimet näyttävät kehittyneen orgaanisesti ajan myötä. Ne johtuvat usein koneen ulkonäöstä. Esimerkiksi "Fiddlebase":ssa on kaunis viulun muotoinen metallilevy, joka pitää sen puisessa kaapissaan.

Kilpikonnaselkä

Vuonna 1856 myyty Turtleback toimi Singerin ensimmäisenä koneena, joka oli suunniteltu erityisesti kotikäyttöön. Siinä oli myös ensimmäistä kertaa rautainen poljin. Vaikka Turtlebackissa oli joitain puutteita, se on edelleen haluttu antiikki harvinaisuutensa vuoksi.

Fiddlebase

The Singer 12, jota kutsutaan myös nimellä Fiddlebase, menestyi pitkäkestoisemmin ja elää edelleen arvostettuna antiikkina! Se oli ensimmäinen luotettava lukkotikkikone markkinoilla, ja se pystyi ompelemaan useiden kangaskerrosten läpi.

Tuolloin nämä innovaatiot hämmästyttivät maailmaa. Tätä mallia myytiin noin sisällissodan lopusta 1800-luvun alkuun.

Kuten Turtleback-malli, Fiddlebase on edelleen erittäin haluttu antiikkiyhteisössä. Se on kuitenkin nykyään helpompi löytää, sillä vuosien varrella on myyty tuhansia malleja!

Iästään huolimatta saatat löytää Fiddlebase-malleja edelleen toimintakunnossa. Niissä on kestävä metallirakenne ja erinomainen muotoilu.

Suosittuja vintage-malleja

Singer-ompelukone: mallit, historia, arvo [täydellinen opas] (5)

Vuodesta 1900 vuoteen 1960 Singer-yhtiö valmisti satoja ompelukonemalleja. Nykyään pidämme näitä malleja vintageina.

Vintage Singer -malleissa on lähes aina kiinteät metalliset sisätilat, kestävä rakenne ja luotettavuus. Jos olet omistanut vintage-mallin, voit luultavasti varmistaa, että ne toimivat ikuisesti!

Vaikka monet vintage Singer -ompelukoneet ovat edelleen suosittuja, Singer 221-, 401a- ja 66-mallit erottuvat ehkä tunnetuimpina vintage-malleina.

Höyhensarja

The Singer Companyn suurin menestys 1900-luvun alussa oli Featherweight. Teknisemmin nimeltään Model 221, Featherweight ihastutti jälleen maailmaa innovaatiollaan. Tämä malli tehtiin valetusta alumiinista aiemmin käytetyn raskaan valuteräksen sijaan ja painoi vain yksitoista kiloa!

Featherweight sisältää myös useita muita ainutlaatuisia ominaisuuksia. Siinä on saranoitu ja ylös kääntyvä sängyn jatke, joka mahdollistaa helpon pääsyn puolakoteloon. Siinä on myös selkeä valosijoitus, joka auttaa sitä erottumaan myöhemmistä malleista, kuten Singer 66.

Yhtiö toi markkinoille Featherweight-mallin vuonna 1933, maailmansotien välillä. Se seurasi nopeasti tätä menestystä 222K:lla – samalla mallilla, joka valmistettiin ja markkinoitiin Singerin tehtaalla Skotlannissa. 222K on edelleen niin rakastettu tänään, että se ansaitsi ylimääräisen lempinimen "Laulijoiden kuningatar!"

Jos olet tarpeeksi onnekas jäljittääksesi höyhenpainon, pidä siitä kiinni! Nämä kaunottaret saattavat olla vanhoja, mutta ne toimivat usein kuin hurmaa. Tikkaajat rakastavat näitä malleja, koska ne ompelevat helposti paksun kankaan läpi, jota nykyaikaiset koneet eivät pysty ommella läpi. Lisäksi höyhenpainot maksavat nykyään melko paljon keräilykelpoisuuden vuoksi.

Slant-O-Matic

Siirrytään hieman eteenpäin katsomaan 1950-luvun malleja. Mallit 401a ja 403a ovat edelleen suosittuja kiinteiden teräsosien ja siksak-ompeleen ansiosta.

Slant-O-Maticiksi kutsuttu 401a on kuuluisa viistetystä neulastaan, joka mahdollistaa helpon pääsyn pistolevyyn ja paininjalkaan. Tässä koneessa on myös sisäiset levyt, joita kutsutaan nokkaiksi. Nokat ohjasivat neulan ja paininjalan erilaisten ompeleiden mahdollistamiseksi.

Nykyään luultavasti arvostat 401a:ta ja 403a:ta lähinnä siksi, että ne ovat jäykkiä kuin kivi ja kestävät ikuisesti. Jos pidät vintage-ompelukoneista, sinun on vaikea löytää parempaa mallia kuin 403a. Se on edelleen suosittu sekä varsinaiseen käyttöön että keräilyyn.

1960-1980 mallit

1960-luvun mallit kiinnittävät yleensä vähemmän huomiota viemäreihin ja kerääjiin. Osittain tämä johtuu siitä, että Singer kohtasi tuolloin kovaa kilpailua ulkomaisten valmistajien kanssa ja vastasi tekemällä useita vanhoja suosikkeja.

Löydät esimerkiksi virtaviivaisia, avaruusajan näköisiä Slant-O-Matic 500 -malleja, jotka on valmistettu 1960-luvulla. Näissä esitietokonekoneissa on yleensä erilaisia ​​ompelukuvioita, ja niissä on yleensä edelleen enimmäkseen metalliset nokat ja hammaspyörät.

1970-luvun mallit saattavat tuottaa sinulle pettymyksen. Kuten useimmat ompelukonevalmistajat, Singer Company aloitti tämän vuosikymmenen aikana siirtymisen täysmetallisista nokka- ja hammaspyörärakenteista enimmäkseen nailon- ja muoviosiin. On kuitenkin mahdollista löytää 70-luvulla valmistettuja metallimalleja, ja nämä koneet toimivat usein loistavasti viisikymmentä vuotta myöhemmin!

1980-luvulta nykypäivään valmistetuissa Singer-malleissa on yleensä muoviosia, jotka hajoavat ja lakkaavat toimimasta 5-10 vuoden kuluttua (tosin jotkin voivat kestää vain kolme vuotta riippuen siitä, kuinka paljon niitä käytetään). Nykyaikaisia ​​ompelukoneita ei vain ole tehty kestämään ikuisesti.

Uusilla Singer-malleilla on kuitenkin vielä paljon tarjottavaa!

Modernit mallit

Singer-ompelukone: mallit, historia, arvo [täydellinen opas] (6)

Singer Company myi ensimmäisen tietokoneompelukoneensa, Quantum XL1000:n, vuonna 1994. Nykyään lähes kaikki myytävät ompelukoneet ovat tietokoneistettuja! Nykypäivän Singer-koneita pidetään yleensä keskitason laadukkaina, jotka sopivat täydellisesti kodin viemäriin, mutta eivät ehkä samalla tasolla kuin ammattiompelijan Janome- tai Bernina-koneet.

Jos ompelet muutaman tunnin viikossa, enimmäkseen vain huvin vuoksi, Singer-mallit tarjoavat sinulle tarvitsemaasi laatua ja kohtuuhintaisuutta! Toisaalta, jos pyörität Etsy-yritystä ja ompelet koko päivän, saatat tarvita koneen, joka kestää tämän määrän ompelua.

Singer tarjoaa useita malleja, jotka sopivat erityisesti aloittavaan viemäriin. Näitä ovat 7363 Confidence Machine, Start 1304 -kone ja M1500. Nämä modernit mallit tarjoavat yksinkertaisen, helppokäyttöisen suunnittelun, laajan valikoiman ominaisuuksia ja edullisen hinnan.

Kuinka vanha on ompelukoneeni?

Helpoin tapa selvittää koneen valmistusvuosi on etsiä koneen mallinumero. Löydät tämän numeron koneeseen kirjoitettuna useista kohdista. Lisäksi Singerillä onloistava verkkosivustovinkeillä, joiden avulla voit jäljittää mallinumeron, jos tarvitset lisäapua!

Valmistusvuodesta riippuen voit yleensä etsiä mallinumerot jostakin seuraavista koneen paikoista:

  • Käsipyörän alla
  • Etupaneelissa neulan yläpuolella
  • Tikin pituuden säätimen alapuolella
  • Pienellä metallilevyllä koneen etuosassa

Kun löydät mallinumeron, voit kirjoittaa sen kätevästi Singerin verkkosivuston hakupalkkiin, josta löydät ompeluoppaan ja paljon hyödyllistä tietoa. Vaihtoehtoisesti voit myös googlettaa mallinumeron ja selvittää, minkä vuoden malli on valmistettu.

Voit myös käyttää koneesi sarjanumeroa selvittääksesi, milloin se on valmistettu.

Singer-ompelukoneen sarjanumerot

Jokaisella Singer-ompelukoneella on sarjanumero sekä mallinumero. Joskus voit löytää nämä numerot samasta paikasta. Esimerkiksi vanhemmissa koneissa nämä numerot on yleensä kaiverrettu pieneen metallilevyyn koneen etuosassa. Uudemmat mallit sijoittavat sarjanumeron usein päälle/pois-kytkimen lähelle tai koneen alle.

Sarjanumeron avulla voit määrittää mallinumeron, koneen valmistusvuoden ja jopa sen arvon!

TheInternational Sewing Machine Collectors Societytarjoaa tietokannan kaikista Singerin sarjanumeroista. Etsi numerosi tästä tietokannasta ja tiedät kuinka vanha ompelukoneesi on.

Singer-ompelukoneen arvo

Singer-ompelukoneen mallit myyvät yleensä 50–500 dollaria mallista ja sen keräilykelpoisuudesta riippuen. Voit kuitenkin löytää myös harvinaisia ​​keräilymalleja, jotka myyvät yli 2 000 dollaria! Yleensä antiikki- ja vintage-ompelukoneen arvo riippuu valmistusvuodesta, koneen harvinaisuudesta ja kunnosta.

Jotkut vintage-mallit myyvät vain 50 dollaria. Keräilykoneet, kuten Turtleback, voivat toisinaan myydä yli 1 000 dollarilla, mutta yleensä jopa antiikkiset keräilykoneet maksavat 500 - 1 500 dollaria.

Featherweight, haluttu malli sekä varsinaiseen ompelemiseen että keräilyyn, maksaa yleensä 400–600 dollaria eBayssa tai antiikkiliikkeissä. 222K (sama malli, mutta valmistettu Skotlannissa) voi kuitenkin myydä jopa 2 000 dollarilla, koska se on nykyään harvinaisempaa!

Malli, jonka tuotanto oli rajoitettua, päätyy usein keräilyesineeksi harvinaisuutensa vuoksi. Tämä tekee Turtlebackista niin arvokkaan nykyään.

Toisaalta myös koneen kunto ratkaisee paljon. Antiikkikauppiailla on luokitusjärjestelmä, jolla arvioidaan ompelukoneiden ulkonäköä ja toimintakuntoa. Uudenveroisessa kunnossa oleva kone maksaa enemmän kuin jonkun autotallista vedetty ruosteinen kolari.

Lopuksi, on yleensä totta, että vanhemmat tuotteet maksavat enemmän. Vuonna 1851 valmistettu kone on nykyään arvokkaampi kuin vuonna 1980 valmistettu kone.

Kuinka paljon koneeni on arvoinen?

Voit helposti määrittää ompelukoneesi keskimääräisen arvon etsimällä sen mallinumeron ja etsimällä eBaysta tai Etsystä, mihin muut myyjät ovat hinnoitellut mallin.

Hinnasta antiikki ompelukone jo tänään

Löydät antiikkikoneiden hintatiedot verkkomyyjiltä, ​​virallisista arvioijista, antiikkiliikkeistä ja jopa kirjaston kirjoista! Helpoin tapa saada reilu käsitys siitä, mitä ostajat maksavat, on etsiä eBaysta tai Amazonista, mitä ompelukonemalli yleensä myy. Jos tarvitset virallisen hinnan vakuutukseen tai muihin tarkoituksiin, sinun on löydettävä virallinen arvioija katsomaan koneesi.

Löydät myös kirjoja, jotka sisältävät tietoa keräilyesineiden, kuten antiikkiompelukoneiden, historiallisista hinnoista. Nämä antavat sinulle käsityksen sijoituksesi arvosta pitkällä aikavälillä.

Haluat ehkä myös pysähtyä paikallisessa antiikkiliikkeessäsi ja keskustella jälleenmyyjän kanssa. Näillä asiantuntijoilla saattaa olla sisäinen käsitys tietystä Singer-mallista.

Ennen kuin innostut liikaa, useimmat antiikki- ja vintage-ompelukoneet myyvät alle 200 dollaria. Joten jos sinulla ei ole Featherweight käsissäsi, on epätodennäköistä, että ansaitset paljon rahaa liikuttamalla ompelukoneita.

Tietenkin tämän kääntöpuolena on, että voit ostaa laadukkaita, toimivia vintage-koneita kuluttamatta käsiä ja jalkaa!

Mistä ostaa antiikki- tai vintage-laulaja

Löydät helposti laajan valikoiman antiikki- ja vintage Singer -malleja myytävänä verkosta, yleensä edulliseen hintaan. Singer on valmistanut satoja tuhansia koneita vuosien varrella. Tämä tarkoittaa, että löydät myös vintage Singerin jokaisesta antiikkiliikkeestä, jossa käyt!

Jos olet onnekas, saatat löytää sellaisen jopa piha-, kiinteistönmyynnistä, huutokaupasta tai läheisestä säästökaupasta. Edullisen ompelukoneen havaitseminen jossain, kuten säästökaupassa, on se, että et tiedä, missä kunnossa se on. Jos ostat vahvistetulta myyjältä verkosta tai antiikkiliikkeestä, sinulla on paremmat mahdollisuudetkoneen ostaminenhyvässä toimintakunnossa.

Mistä tietää, toimiiko kone? No, jos teet ostoksia henkilökohtaisesti, voit aina kytkeä sen pistorasiaan ja kokeilla sitä! Kuuntele sen ääntä nähdäksesi, tuleeko se kovaa tai kuuluuko se outoja hyppyääniä.

Jos teet ostoksia verkossa tai et saa koskea koneeseen, etsi ilmeisiä ongelmia, kuten halkeamia tai ruostetta. Jos antiikkikone on sijoitettu puukaappiin, tarkista, näyttääkö puu sileältä ja hoidetulta. Myös koristeellisten yksityiskohtien, kuten maalattujen kukkien tai kultalehtien, kunto vaikuttaa koneen arvoon.

Tietysti jos haluat koneen henkilökohtaiseen käyttöön, sisustuksella ei ole niin paljon väliä kuin koneen toiminnalla.

Vanhan Singer-ompelukoneen arvo puukaapissa

Singer-ompelukone: mallit, historia, arvo [täydellinen opas] (8)

Tekijä:Jim Hammer

Vanhan Singer-ompelukoneen arvo puukaapissa riippuu sen mallinumerosta ja kunnosta, kuten minkä tahansa antiikkiompelukoneen. Puukaapissa olevat koneet ovat kuitenkin yleensä vanhempia, mikä voi antaa niille enemmän arvoa.

Myös kaapin kunto vaikuttaa arvon määrittämiseen. Singerin varhaiset polkukoneet melkein kaikki tulivat puisissa kaapeissa. Tämä tarkoittaa, että suurin osa antiikki- ja vintage-malleista puukaapeissa on valmistettu 1800-luvun jälkipuoliskolla tai 1900-luvun alussa.

Viime kädessä ompelukoneiden keräilykyky riippuu kuitenkin yleensä niiden harvinaisuudesta. Singer teki niin paljon koneita, että useimmat niistä eivät myy paljon rahaa.

Jos koneesi toimii sujuvasti ja silti ompelee, sen arvo kasvaa riippumatta siitä, mikä mallinumero on! Löydät vintage-koneita, jotka toimivat hyvin kaappien kanssa, myytävänä keskihintaan 200–300 dollaria eBaysta tänään.

Johtopäätös

Singer Company hallitsi ompelukonemarkkinoita koko vuosisadan, 1850-1950. Keräilymalleihin yrityksen alkuvuosilta kuuluvat Turtleback ja Featherweight.

Vintage Singer -koneet ovat edelleen suosittuja kestävyytensä vuoksi. Muutamia suosituimpia tämän päivän vintage-koneita ovat Singer 221 ja Singer 403a. Tietysti monilla kodin viemäröinnillä on oma rakas Singer-malli, josta he pitävät!

FAQs

Minkä maalainen on Singer-ompelukone? ›

Isaac Singerin muotokuva, maalari Edward Harrison May, 1869. Ompelukoneen historiaan mahtuu niin mellakoita, tuhopolttoja kuin patenttiriitojakin. Vaikka ensimmäiset laitteet kehitettiin Euroopassa, Britanniassa ja Ranskassa, merkittävimmäksi mieheksi nousi lopulta amerikkalainen Singer.

Miten ompelukone toimii? ›

Ompelukoneen voimanlähteenä on sähkömoottori, josta voima siirretään hihnan välityksellä käsipyörään ja pääakselille. Pääakseli kytkeytyy useisiin mekaanisiin osiin. Toinen hihna välittää liikkeen ala-akselille.

Mikä on singer? ›

singer {substantiivi}

laulaja {subst.}

Kuka on keksinyt ompelukoneen? ›

Mikä on hyvä ompelukone merkki? ›

Tässä ompelukonetestissä olemme valinneet testivoittajaksi Singer Ompelukone Start 1306:n. Tämä johtuu siitä, että kone oli paras testiparametreissa: helppokäyttöisyys, ominaisuudet ja ulkonäkö.

Kannattaako vanha ompelukone huoltaa? ›

Jos kotona sattuu olemaan ompelukone, vaikka sitten vanhakin, se kannattaa huoltaa ja pitää käyttökunnossa. Se saattaa maksaa itsensä takaisin jo muutaman vaatteen korjauksen myötä.

Mitä ompelukoneen huolto maksaa? ›

Huolletulla ompelukoneella ompelet taas pitkään, ja muistathan että ompelukoneen huolto lisää myös käyttömukavutta ja pidentää sen käyttöikää. Perushuollon hinta ompelukoneille ja saumauskoneille on 85 euroa ja mahdolliset tämän hinnan yli menevät lisäosat veloitamme erikseen.

Mihin vanha ompelukone? ›

Maksuton palautus alueelliseen SER-keräyspisteeseen

Lähimmän vastaanottopisteen löydät sivulta kierratys.info. Alueellisille keräyspisteille kannattaa palauttaa erityisesti isot laitteet, jos ei ole tarvetta ostaa uutta tilalle.

Voiko trikoota ommella tavallisella ompelukoneella? ›

Ihan tavallisella kotiompelukoneellakin voi ommella trikoo- ja neuloskankaita niin, että tikki kestää katkeamatta materiaalin joustamisen.

Miksi Ompelukone ei ompele? ›

Kone on mahdollisesti langoitettu väärin – langoita uudelleen. Lanka ei tule lankarullasta vapaasti – lankarullan pidin on väärin päin tai liian tiukalla. Katso myös että lankarulla on kunnossa – ei vekkejä. Lanka on liian kireällä – löysää langan kireyttä langankiristimestä (pienempi numero).

Miksi saumurin lanka katkeaa? ›

Jos lanka katkeaa: langoitus voi olla väärin, lanka sotkeutunut tai tarttunut johonkin, saumurin sisällä voi olla langanpätkiä, neula voi olla huonosti tai tylsä/taipunut, lanka voi olla huonon laatuista tai liian kireällä (löysää langankireyttä).

Kumpaan suuntaan alalanka pyörii? ›

Asettaessasi puolaa puolakoteloon varmista, että puola tulee oikein päin: puola- eli alalangan täytyy kiertyä pois puolalta oikeaan suuntaan. Varmista, että puola tulee oikein päin: puolalangan täytyy kiertyä pois puolalta oikeaan suuntaan.

Miksi ompelukoneen neula ei liiku? ›

Neula on liian paksuu kankaaseen nähden- valitse ohuempi neula. Tikinpituus on säädetty väärin – Säädä tikin pituus uudelleen. Ylälanka on liian kireällä – löysää langan kireyttä. Kangas on rypyssä – Käytä tukikangasta ohuille ja joustaville materiaaleille.

Miksi ompelukoneen alalanka takkuaa? ›

Mikäli ompelukoneen tikki on huonoa, alalanka takkuaa tai kone tekee hyppytikkiä, tarkista seuraavat asiat: Tarkista ja langoita ylälanka uudelleen. Tarkista, että puola on asetettu oikeinpäin. Tarkista, että puolakotelo on kunnolla paikoillaan.

Miksi ompelukone katkaisee ylälangan? ›

Ylälanka katkeaa

Kone on mahdollisesti langoitettu väärin – langoita uudelleen. Lanka ei tule lankarullasta vapaasti – lankarullan pidin on väärin päin tai liian tiukalla. Katso myös että lankarulla on kunnossa – ei vekkejä. Lanka on liian kireällä – löysää langan kireyttä langankiristimestä (pienempi numero).

Mitä ompelukoneella voi ommella? ›

Koneista ompelukone on kaikista monipuolisin. Sillä voidaan huolitella kappaleiden reunoja sekä ommella yhdisteltäviä saumoja. Sillä voidaan ommella joustavia kankaita sekä joustamattomia. Ompelukoneella voi ommella vetoketjun ja napinläven, mitä saumurilla ja peitetikkikoneella ei voi tehdä.

Miksi ompelukone tekee Hyppytikkejä? ›

Hyppytikillä tarkoitetaan sitä, kun ompelukoneen ylä- ja alalangat eivät lukitu toisiinsa tai saumurin/peitetikkikoneen neulalanka jää tarttumatta siepparilankoihin. Ompelukoneen ompeleessa hyppytikki näkyy yleensä kankaan oikealla puolella pitkänä löysänä pistona, kuten vasemmanpuoleisessa kuvassa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 02/12/2023

Views: 5349

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.