Singer-ompelukoneen vianetsintä (korjaus- ja korjausopas) (2023)

Jopa upeat ompelukoneet hongelmia ja hajoaa aika ajoin. Riippumatta heidän tuotenimestään tai niiden takana olevasta perinteestä, aina löytyy malli, jossa on virhe tai kaksi. Oppimalla korjaamaan nämä ongelmat itse säästät aikaa ja rahaa

Singer-ompelukoneet ovat kuin muutkin ompelukoneet. On monia ongelmia, jotka voit korjata itse. Tee-se-itse-viemäri tarkoittaa, että voit lykätä korjausmatkoja ja käyttää säästetyt rahat seuraavan ompeluprojektisi tukemiseen

Jos haluat oppia Singer-ompelukoneiden vianmäärityksen, jatka vain artikkelimme lukemista. Se on täynnä vinkkejä, joita tarvitset Singerin pitämiseen huippukunnossa. Älä kuitenkaan pelleile tietokoneen piirilevyjen kanssa. Ne voivat olla palkkaluokkasi ja taitotasosi yläpuolella.

Singer Machines -laitteiden vianmääritys 101

Singerin ompelukoneen ommelongelmat

Kuinka purkaa Singer-ompelukone

Laulaja Bobbin NotSpinning

Laulaja Bobbin Thread Not Catching

Laulaja Bobbin Case Loose

Singer-ompelukone ei käynnisty

Singer Foot Pedal ei toimi

Singer Machine Hand WheelStuck

Singer-ompelukone jumissa taaksepäin

Singer Machine HookTiming

Singer Ompelukone koputtaa

Singer Ompelukoneen käyttöoppaat

Muutama viimeinen sana

Singer-ompelukoneen ommelongelmat

Singer-ompelukoneen vianetsintä (korjaus- ja korjausopas) (1)

Monet ommelongelmat kuuluisivat tähän otsikkoon. Yksi olisi silloin, kun ompeleesi ohittavat. Tämä ongelma ilmenee yleensä Singerissä, kun neulaa ei ole asetettu oikein.

Voit ratkaista tämän ommelongelman tarkistamalla, että neula on työnnetty kokonaan ylös ja että litteä osa on koneen takaosaan päin. Jos ompeleet näyttävät vääristyneiltä ompelun aikana, ongelma ei ole koneessa.

Se on sinun kanssasi, kun yrität auttaa syötökoiria tekemään työnsä. Lopeta kankaan työntäminen tai vetäminen neulan läpi. Tämä ongelma ilmenee myös silloin, kun käytät väärää paininjalkaa. Vaihda vain jalkaa ratkaistaksesi tämän ongelman.

Toinen ongelma, joka voi syntyä ompeleiden kanssa, on ompeleiden alla olevan kankaan nykistymisen tai tunnelin näkeminen. Tämä tarkoittaa, että kankaaseen on kiinnitettävä tuki, jotta se pysyy kiinteänä. Voit käyttää irrotettavaa tai leikattavaa tukijalkaa riippuen kankaasta, jolla työskentelet.

Lopuksi, jos ompeleesi ovat silmukoita, sinulla saattaa olla puola, jota ei ole kiedottu kunnolla. Lopeta tekemäsi ja kelaa puolaa taaksepäin. Tarkista sitten kireys ja kierteet varmistaaksesi, että ne ovat kunnossa.

Kuinka purkaa Singer-ompelukone

Ensimmäinen vaihe tässä prosessissa on ottaa esille omistajan käsikirja. Tässä kirjasessa tulisi olla kaaviokuva, joka auttaa sinua työskennellessään. Saatat tarvita sitä, kun yrität muistaa, mihin kaikki osat menevät, kun alat koota sitä.

Jos sinulla ei ole manuaalista käyntiälaulaja.comja osta tarvitsemasi. Seuraavaksi irrota ompelukone pistorasiasta ja aloita kaikkien ulkoisten ruuvien paikallistaminen. Poista ne ja katso moottoria. Jos se on takana, ota se myös pois.

Tässä vaiheessa sinun pitäisi pystyä näkemään irtonaisia ​​lankoja, nukkaa tai muita esteitä. Poista nämä esineet pinseteillä ja valmistaudu voitelemaan eri osat. Ompelukoneen purkamista varten ei tarvitse poistaa jokaista osaa paikaltaan.

Kun olet tehnyt tarvittavat korjaukset tai öljytty, jatka askeleesi asettamalla moottori takaisin paikoilleen ja ruuvaamalla kaikki ruuvit kiinni.

Laulaja Bobbin NotSpinning

Singer-ompelukoneen vianetsintä (korjaus- ja korjausopas) (2)

Ensimmäinen paikka katsoa, ​​kun tämä tapahtuu, on puolan sijainti. Jos se ei istu oikein, se ei pyöri. Tarkista vielä kerran, että puola on oikeassa paikassa. Sitten ongelma voi johtua puolaajasta. Jos siinä ei ole oikeaa painetta, se ei kelaa puolaa.

Voit korjata tämän löysäämällä ruuvia ja säätämällä puolarenkaan uudelleen niin, että se saa paremman kosketuksen puolaukseen. Kiristä sitten ruuvi takaisin. Tarkista, että olet kelannut puolalangan oikein, sillä tämäkin voi olla yksi syy.

Sitten sinun on tarkistettava neula. Puola on passiivinen osa, joka liikkuu vain, kun lanka vedetään siitä. Jos sinulla on väärä neula, se on takaperin, ei ole täysin työnnetty sisään tai jos lanka on liian paksu tai ohut neulaan nähden, tämä kaikki saa puolan pyörimään.

Varmista, että käytät oikeaa neulaa, että se on asetettu oikein tai että käytät oikeaa neulaa ja että se ei ole vaurioitunut.

Laulaja Bobbin Thread ei tartu kiinni

Tämän ongelman alkuperä on periaatteessa sama kuin edellisen ongelman alkuperä. Jos se ei ole puola, se voi olla neula. Tarkista ensin, että olet pujottanut koneen oikein. Sekä puola- että alalanka. Nämä ovat yksinkertaisia ​​askareita, mutta ne on helppo sotkea.

Tarkista sitten neulasi ja varmista, että käytät oikeaa neulaa ja ettei se ole taipunut, katkennut tai silmä ei ole oikean kokoinen langalle. Tai kangas on liian suuri neulalle. Tässä ja aiemmissa tapauksissa sinun tulee vaihtaa neula ja varmistaa, että se on asetettu oikein.

Kaksi muuta lähdettä tälle ongelmalle voi olla se, että unohdit puhdistaa ja voidella koneen. Jos sinulla on nyt, on aika tehdä se urakka. Toinen ongelma voi olla, että kone on vanhentunut.

Se ei ehkä ole yleinen tapahtuma, mutta sitä tapahtuu, ja saatat tarvita ammattilaisen apua ajoittaaksesi sen oikein.

Laulaja Bobbin Case Loose

Singer-ompelukoneen vianetsintä (korjaus- ja korjausopas) (3)

Yksi tämän ongelman havaitsemisen vaikeuksista on, että usein puolakotelo ei ole löysällä. Joskus se on pohjalevy, joka on irronnut useista syistä. Joten tarkista se ensin ja säästä itseltäsi energiaa ja aikaa.

Jos pohjalevy on tiukka, seuraava vaihe on puolakotelon tarkistaminen. Jos se on todella löysällä, sinun on tarkistettava saranoidun salvan lukon sijainti. Jos he eivät ole oikeassa paikassa, tämä voi olla ongelma.

Käännä käsipyörää, kunnes neula on kokonaan ylhäällä, ja vedä saranoitua hanaa, kunnes puolakotelo tulee ulos. Asenna seuraavaksi puolakotelo uudelleen ja varmista, että kuulet napsahduksen. Kun olet tehnyt niin, kotelon tulee olla paikoillaan eikä löysällä.

Kun asennat puolan, sinun on huolehdittava siitä, että neula ei joudu kosketuksiin minkään kanssa. Jos kaikki on löysällä, toista prosessia, kunnes kuulet napsahduksen. Ota aikaa ja varmista, että olet varovainen tehdessäsi tätä.

Singer-ompelukone ei käynnisty

Tämä voi olla yksinkertainen ongelma korjata, jos ongelmat rajoittuvat polttimoon, virtakytkimeen, jalkasäätimeen ja virtajohtoon. Jonkin verranLaulajakoneet ei ole suunniteltu toimimaan, jos lamppu on palanut tai palanut sulake. Tarkista ensin hehkulamppu varmistaaksesi, että se on hyvässä toimintakunnossa.

Seuraavaksi voit tarkistaa jalkasäätimen ja varmistaa, että se on kunnolla paikallaan. Jos tämä ei ole ongelma, tarkista sulakkeet sekä koneessa että kotona. Laulaja ei toimi ilman virtalähdettä.

Sitten sinun tulee tarkistaa, oletko painanut virtakytkimen on-asentoon. Se on typerä virhe, mutta sitä tapahtuu jatkuvasti. Lopuksi sinun tulee tarkistaa virtajohto ja katsoa, ​​onko siinä ongelma.

Löystyneet tai kuluneet johdot voivat aiheuttaa sulakkeiden oikosulun. Vaihda virtajohto, jos tämä on ongelma. Jos Singer ei vieläkään toimi, vie se pätevän ja hyväksytyn Singerin korjaajalle. Ne ovat viimeinen pysähdyspaikka Singer-ompelukoneen vianetsinnässä.

Laulajan jalkapoljin ei toimi

Singer-ompelukoneen vianetsintä (korjaus- ja korjausopas) (4)

Tämä voi olla tapaus, jossa jalkapolkimen sisällä olevat johdot ovat kuluneet, katkenneet tai löystyneet. Jos tiedät jotain elektroniikasta ja kaapeloinnista, tämän pitäisi olla helppo korjaus.

Tai voit välttää ylimääräisen työn ja ostaa yksinkertaisesti uuden jalkapolkimen ja liittää sen ompelukoneeseesi. Koneessa voi olla jotain vikaa, joka saa jalkapolkimen lakkaamaan toimimasta. Tässä tapauksessa ja jalkapolkimen uudelleenjohdotuksen yhteydessä sinun tulee nähdä pätevä korjaaja ja antaa hänen katsoa se.

Voi olla, että jalkapolkimeen ei saa virtaa, ja tarvitset asiantuntijan selvittämään, miksi näin on. Tämä on hyvä toimenpide, jos et ole tyytyväinen laitteen uudelleen kytkemiseen.

Toinen paikka katsoa ennen korjaamolle menoa on kytkin. Olet ehkä unohtanut kytkeä kytkimen irti, kun laitoit puolan puolakotelon sisään. Tarkista aina ensin yksinkertaiset asiat. Ne ovat helpoin ja halvin korjaus.

Singer Machine Hand WheelStuck

Uutiset eivät ole hyviä täällä. On useita syitä, miksi tämä ongelma tulee, eikä mikään näistä ongelmista ole DIY-yhteensopiva. Tarvitset pätevän korjaajan hoitamaan tehtävän.

Yksi syy tähän on, että koneesi voi olla tarpeeksi uusi ollakseen vielä takuun alainen ja mitätöisit takuun, jos korjaat sen itse. Osa on myös voinut olla viallinen, koska koneesi olisi liian uusi, jotta puolavaihde rikkoutuisi.

Vintage-koneissa puolavaihde on yleensä osa, joka on vastuussa tästä ongelmasta. Sen vaihtaminen on ainoa vaihtoehto, ja sen tulee tehdä pätevä korjaaja.

Toinen ongelma, joka voi syntyä käsipyörässäsi, kun pari osaa rikkoutuu. Käsipyöräsi voi lentää yllättäen. Jos näin käy sinulle, tarvitset varmasti korjaajan hoitamaan korjauksen. Osat ovat pieniä ja saattavat kadota.

Kun näin tapahtuu, kerää kaikki käsipyörän sijainnista lentäneet osat ja mene tehtaan hyväksymälle tai pätevälle Singerin korjaajalle. Tämä korjaus on hankala, eikä edes hyvän yleismiehen pitäisi koskea siihen.

Singer-ompelukone jumissa taaksepäin

Singer-ompelukoneen vianetsintä (korjaus- ja korjausopas) (5)

Ensimmäinen askel tämän ongelman ratkaisemisessa on asettaa ompeleen pituus-, leveys- ja pituusasetukset takaisin aiempaan asentoonsa ennen ongelman alkamista. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, tarkista, pääseekö peruutuspainikkeeseen öljyä.

Tästä syystä on erittäin tärkeää pitää ylläpitokirjaa. Tämä levy muistuttaa sinua, kun on aika öljytä ja puhdistaa ompelukoneesi, ja ilmoittaa, milloin teit sen viimeksi.

Jos siitä on kulunut jonkin aikaa, syynä voi olla öljyn puute ja puhdistus. Voitele vain kone ja yritä painiketta uudelleen. Voitele vain kerran ja ohjeen ohjeiden mukaan.

Muista poistaa paneeli, jotta näet mitä tapahtuu. Mekanismissa saattaa olla löystyneitä ruuveja tai ne voivat olla pudonneet. Jos näin on, kiristä ruuvit tai vaihda ne.

Voit kokeilla vähän WD-40:tä tässä tapauksessa, mutta hyvin vähän. Saattaa vain olla, että ruuvit tai mekanismit ovat tiukalla ja tarvitsevat hieman apua löysäämiseen liikkuakseen oikein.

Singer Machine HookTiming

Tämä on yksi Singer-ompelukoneen tärkeimmistä osista. Se on myös yksi yleisimmistä paikoista, joihin kannattaa katsoa, ​​kun sinulla on ommelongelmia. Kun se menee, sinun tulee tarkistaa seuraavat koukun osat.

Ensinnäkin koukun ja neulansilmukan välisen etäisyyden tulee olla 1–2 mm. Säädäksesi sitä, poista paininjalka ja irrota pistolevy. Pura seuraavaksi sukkulamekanismi. Jätä ruokintakoirat paikoilleen.

Neulan alin asento ja koukun äärivasen asento. Säädä nyt ompelukoneesi suoraompeleelle ja käännä tasapainopyörää, kunnes koukku melkein koskettaa neulaa. Tämän eron on oltava hyvin pieni. Älä koskaan anna koukun koskettaa neulaa tai vahingoitat enemmän molempia.

Saattaa olla parasta jättää tämä korjaus pätevän korjaajan tehtäväksi, koska se vaatii pehmeän mutta lujan kosketuksen hoitaaksesi kaikki tarvittavat liikkeet. Tai jos olet varma, että voit tehdä sen, katso ohjeet tässä linkissä. Ne ovat erittäin yksityiskohtaisia ​​ja niissä on valokuvia.

Singer-ompelukone koputtaa

Singer-ompelukoneen vianetsintä (korjaus- ja korjausopas) (6)

Jos et ole pitänyt kirjaa siitä, milloin olet viimeksi voidelnut ja puhdistanut ompelukonettasi tai olet unohtanut, milloin se tehtiin viimeksi, älä huoli. Ompelukoneesi ilmoittaa, että sinun on tehtävä se uudelleen.

Tämä on viesti, joka sinulle lähetetään, kun ompelukoneesta kuuluu koputtavaa ääntä. Sammuta kone välittömästi ja puhdista se. Tai ongelma voi olla se, että neulasi on ongelma.

Etsi nukkaa pistolevyn alta ja puhdista se. Varmista sitten, että lanka ei ole kietoutunut vastaanottovivun ympärille. Jos näin on, sinun on ryhdyttävä asianmukaisiin toimiin sen selvittämiseksi.

Sitten voit vaihtaa neulan tai tarkistaa löystyneet ruuvit. Kumpikin tapaus voi ratkaista ongelman kiristämällä ruuveja tai käyttämällä uutta neulaa.

Singer-ompelukoneen käyttöohjeet

Aiemmin annoimme sinulle verkkosivuston, josta voit etsiä käsikirjan, jos sinulla ei ollut sitä. Nämä oppaat ovat erittäin tärkeitä, että ne ovat käsillä, kun jokin menee pieleen. Heillä on paljon tietoa, joka auttaa sinua Singer-ompelukoneen vianetsinnässä.

Nämä oppaat ovat niin tärkeitä, että päätimme tarjota sinulle toisen verkkosivuston, josta voit hakea sellaisen, jos olet kadottanut omasi tai se on vahingossa tuhoutunut. Aloita tästä linkki ja sitten jos et löydä omaasi, ota yhteyttä yritykseen.

Kerro heille, että tarvitset vaihtoa ja mistä voit saada toisen. Varmista, että sinulla on mallinumerosi ja omistamasi Singer-ompelukoneen nimi.

Jos et tiedä missä mallinumerosi on, tämä sivu pitäisi auttaa sinua. Siinä on jopa valokuvia, jotka ohjaavat hakuasi.

Muutama viimeinen sana

Singerin vianmääritys ei tule olemaan vaikeaa, jos kaikki ongelmat ovat perusasioita ja helppoja tehdä tee-se-itse. Mutta sinun on oltava varovainen, sillä jotkin ongelmat, vaikka ne näyttävätkin yksinkertaisilta ja helppoja tehdä, on parempi jättää ammattikorjaajille.

Avain ompelukoneen vianmääritykseen on, että sinulla on käsilläsi käyttöopas. Jos sinulla ei ole sellaista, etsi Internetistä, mistä voit hankkia sellaisen halvalla.

FAQs

Paljonko ompelukoneen huolto maksaa? ›

Perushuolto 90,- Sisältää: yleiskunnon tarkastus, puhdistuksen sisältä ja päältä, voitelun, säätöjen/ajoituksien tarkastuksen, uusi neulat/neulat sekä koeompelu. Huolloillamme on 6 kuukauden takuu. Koneen voi tuoda huoltoon/arviointiin aikaa varaamatta.

Kannattaako vanha ompelukone huoltaa? ›

Jos kotona sattuu olemaan ompelukone, vaikka sitten vanhakin, se kannattaa huoltaa ja pitää käyttökunnossa. Se saattaa maksaa itsensä takaisin jo muutaman vaatteen korjauksen myötä.

Miksi ompelukoneen neula ei liiku? ›

Neula katkeaa

Neula on vahingoittunut, väärin asennettu tai väärän kokoinen työhön nähden – valitse oikean kokoinen neula työhön nähden. Paininjalka ei sovellu työhön – tarkista paininjalka. Kone on huollon tarpeessa – alasiepparin säädöt eivät ole kohdallaan tai neulatanko on vääntynyt.

Miten ompelukone huolletaan? ›

Tarkista koneen käyttöohjeesta, vaatiiko se voitelemista. Tipauta tarvittaessa tippa ompelukoneöljyä sukkulan reunaan ja pyyhkäise sitä rätillä liukupinnoille. Ompele sitten tyhjää vähän aikaa, jotta öljy tasaantuu eikä tuhri kangasta. Säännöllisellä huollolla pidennät koneen käyttöikää ja ompelu on sujuvaa.

Miksi ompelukone jumittaa? ›

Mikäli lankasi katkeaa ommellessa, tarkista langan esteetön kulku ja neulan kunto. Liian kireä ylälanka tai virheellinen langoitus voi katkaista lankaa. Mikäli koneesi ei syötä kangasta, tarkasta onko syöttäjän valintavipu vapaan kirjonnan asennossa (syöttäjä laskettu pistolevyn alapuolelle).

Miksi ompelukone tekee Hyppytikkejä? ›

Hyppytikillä tarkoitetaan sitä, kun ompelukoneen ylä- ja alalangat eivät lukitu toisiinsa tai saumurin/peitetikkikoneen neulalanka jää tarttumatta siepparilankoihin. Ompelukoneen ompeleessa hyppytikki näkyy yleensä kankaan oikealla puolella pitkänä löysänä pistona, kuten vasemmanpuoleisessa kuvassa.

Voiko trikoota ommella tavallisella ompelukoneella? ›

Ihan tavallisella kotiompelukoneellakin voi ommella trikoo- ja neuloskankaita niin, että tikki kestää katkeamatta materiaalin joustamisen. Tästä jutusta löydän sopivat ompeleet joustavien saumojen ja käänteiden ompeluun. Kaikissa vanhemmissa ompelukoneissa ei välttämättä ole kaikkia jutun jousto-ompeleita.

Mihin voi viedä vanhan ompelukoneen? ›

Kotitalouksien käytöstä poistettuja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta kaikilla lajitteluasemilla. Sähkölaitteita voi palauttaa myös moneen kierrätyskeskukseen sekä laitteita myyvään liikkeeseen.

Miksi ompelukoneen alalanka takkuaa? ›

Mikäli ompelukoneen tikki on huonoa, alalanka takkuaa tai kone tekee hyppytikkiä, tarkista seuraavat asiat: Tarkista ja langoita ylälanka uudelleen. Tarkista, että puola on asetettu oikeinpäin. Tarkista, että puolakotelo on kunnolla paikoillaan.

Kumpaan suuntaan alalanka pyörii? ›

Asettaessasi puolaa puolakoteloon varmista, että puola tulee oikein päin: puola- eli alalangan täytyy kiertyä pois puolalta oikeaan suuntaan. Varmista, että puola tulee oikein päin: puolalangan täytyy kiertyä pois puolalta oikeaan suuntaan.

Miksi kone ei ota Alalankaa? ›

Alalankaa voi kiristää puolakotelon ruuvista (ominaisuutta ei ole kaikissa koneissa). Alalangan kiryttä voi testata siten, että, kun puola on asetettu koteloon, roikottaa sitä langan päästä. Jos puolakotelo ei laske itsestään alaspäin, se ei ole liian löysä. Jos se hyppyyttäessä laskee hieman, on kireys sopiva.

Onko saumuri välttämätön? ›

Saumuri on erittäin hyödyllinen kone, jolla voidaan huolitella kappaleita sekä ommella joustavien kankaiden saumoja. Saumurit ovat joko 3- tai 4-lankaisia. Saumureissa on 1- tai 2 neulaa, riippuen onko kone 3- tai 4-lankainen.

Minkä maalainen on Singer-ompelukone? ›

Isaac Singerin muotokuva, maalari Edward Harrison May, 1869. Ompelukoneen historiaan mahtuu niin mellakoita, tuhopolttoja kuin patenttiriitojakin. Vaikka ensimmäiset laitteet kehitettiin Euroopassa, Britanniassa ja Ranskassa, merkittävimmäksi mieheksi nousi lopulta amerikkalainen Singer.

Mitä öljyä ompelukoneeseen? ›

Mikä tahansa öljy ei kelpaa ompelukoneen tai saumurin voiteluun. Ompelukoneöljy on hieno laatuista öljyä, joka ei kohmetu ajan myötä. Kyseiset ompelukoneöljyt sopivat myös teollisuuskoneiden öljyämiseen.

Miksi ompelukone ei Puolaa? ›

Neula on liian paksuu kankaaseen nähden- valitse ohuempi neula. Tikinpituus on säädetty väärin – Säädä tikin pituus uudelleen. Ylälanka on liian kireällä – löysää langan kireyttä. Kangas on rypyssä – Käytä tukikangasta ohuille ja joustaville materiaaleille.

Mihin vanha ompelukone? ›

Maksuton palautus alueelliseen SER-keräyspisteeseen

Kuluttaja voi palauttaa kaikki sähkö- ja elektroniikkalaiteromut valtakunnalliseen SER-keräyspisteverkostoon. Palautus on maksutonta. Lähimmän vastaanottopisteen löydät sivulta kierratys.info.

Kannattaako ostaa saumuri? ›

Saumurin hyödyt

Saumurit ovat siinä mielessä samanlaisia kuin ompelukoneet, että niilläkin ommellaan kankaita yhteen. Saumurissa on kuitenkin monia etuja. Ne muun muassa ompelevat huomattavasti nopeammin kuin ompelukoneet. Saumurin jälki on myös todella viimeisteltyä ja valmisvaatteen näköistä.

Miksi ompelukoneen alalanka ei nouse? ›

Alalankaa voi kiristää puolakotelon ruuvista (ominaisuutta ei ole kaikissa koneissa). Alalangan kiryttä voi testata siten, että, kun puola on asetettu koteloon, roikottaa sitä langan päästä. Jos puolakotelo ei laske itsestään alaspäin, se ei ole liian löysä. Jos se hyppyyttäessä laskee hieman, on kireys sopiva.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated: 14/12/2023

Views: 5409

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.